Thassos – o insula de vis (3)

De pe plaja in inima muntilor

Thassos este o insula de vis din mai multe motive, insa in mod special pentru ca te poti bucura în aceeaşi măsură de imaginea mării cristaline cu plaje fine, însorite, palmieri şi nisip auriu, dar şi de creste ascuţite care ascund lacuri de munte in păduri de pin.

Thassos Ypsario

Desigur, plajele sunt punctul de atracţie al insulei Thassos, însă pentru iubitorii excursiilor pe munte escaladarea vârfului Ypsarion, care se află la o altitudine de peste 1200 de metri, poate constitui o adevărată aventură.

Mount Ypsarion Thassos

Efortul celor care se încumetă să se aventureze spre cel mai înalt punct al insulei de smarald va fi răsplătit din plin, deoarece panorama care se deschide de jur împrejur îţi taie răsuflarea.

Ypsarion mountain

Privitorul poate observa crestele ascuţite şi ameninţătoare ale muntelui, întinsele livezi de măslini, străduţele reduse la nivelul unor linii, casele cu acoperişuri roşii, dar şi malurile cu nisip auriu ale insulei Thassos. Pe de altă parte, în condiţii de cer senin, de pe vârful Ypsarion se poate vedea destul de clar muntele Athos.

Athos from Thassos

Drumul spre Ypsarion este abrupt şi bolovănos, iar accesul spre munte se face din Limenaria sau din Potamia. Excursia poate fi făcută pe jos din Potamia sau cu maşina din Limenaria. În ciuda serpentinelor şi a colţurilor de stâncă, ce stau parcă să se prăbuşească chiar în faţa turiştilor, peisajul este unul pitoresc. De la jumatatea drumului spre Ypsarion veţi putea observa marcaje cu mesajul „to the lake” sau indicatoare improvizate care arată direcţia spre lacul de munte de pe Thassos, care este înconjurat de pini şi sălcii plângătoare.

Thassos lake

Priveliştea lacului din mijlocul pădurii te face pentru o clipă să uiţi că ai venit la „mare”, şi asta pentru că, în mai puţin de o ora, cu maşina poţi ajunge de pe malurile fierbinţi ale insulei până în cel mai înalt punct de pe Thassos.

Thassos

Un gând despre &8222;Thassos – o insula de vis (3)&8221;

  1. Cu adevarat superba panorama de sus. Din pacate stand doar cateva zile, am preferat sa vizitez cât mai mult într-o zi. Aşa că am ales oraşele şi locurile mai accesibile cu o maşină. Dar next time..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s