Redescopera Romania: Baile Tusnad

Statiunea Baile Tusnad, principala zona de munte preferata de turisti pentru diverse tratamente, este de fapt un oras situat in parte sudica a Depresiunii Ciucului. La o altitudine de peste 600m, Baile Tusnad este o statiune preferata de turisti pe timp de vara, atunci cand temperaturile mari sunt mult prea greu de suportat in zonele de campie.

Localizata intre Muntii Harghita si Bodoc, Baile Tusnad prezinta un mediu natural, plin de vegetatie pentru turistii ce isi doresc o vacanta linistita la munte, departe de zgomotul infernal al marilor orase. De jur imprejur, complexul prezinta numeroase pensiuni, hoteluri si vile, perfecte pentru cei doresc sa se bucure de o vacanta relaxanta. Ceea ce evindentiaza unicitatea statiunii, este aspectul sau curativ. Bogata in aerosoli, statiunea dispune de un bioclimat montan tonic si favorabil celor ce sufera de boli cardiovasculare.


Baile Tusnad prezinta peste 40 de izvoare dintre care, in prezent sunt utilizate doar 6. Cele mai importante sunt Izv. Stanescu, Mikes, Ileana si Apor. Baile externe sunt printre cele mai benefice pentru tratarea afectiunilor cardiace si reumatice. In afara bazinelor si spatiilor special amenajate pentru tratamente, Tusnad prezinta si alte obiective turistice interesante, destinate celor tineri ce cauta mai mult sa se bucure de agrement si distractie. Cele mai impresionante obiective sunt Lacul Sf. Ana, localizat la 25km de Tusnad. Acest lac este singurul format in cater vulcanic din Romania si este cu siguranta unul dintre cele mai apreciate atractii. Alaturi de Sf. Ana, si Lacul Rosu este o alta destinatie asaltata de tineri ce prefera muntele. In prezent, aceasta zona este puternic urbanizata de hoteluri si cabane ce devin din ce in ce mai numeroase o data cu trecerea anilor. Cafenelele si barurile sunt din ce in ce mai multe. Plimbarile cu barca, campingul si excursiile cu bicicleta devin incet incet printre cele mai iubite activitati montane.

Accommodation in Romania
Baile Tusnad

Spre deosebire de turistii adulti, tinerii nu obisnuiesc sa frecventeze zona mai mult de 4 zile. Deoarece un tratament dureaza mai mult de 2 saptamani, varstnicii sunt obligati sa stea mai mult. Pentru studenti de exemplu, un weekend la Baile Tusnad este de ajuns deoarece ei prefera sa isi continue apoi drumetiile si explorarea imprejurimilor. Atat statiunea cat si orasul in sine sunt captivante; Tusnad este cu adevarat cea mai benefica zona de munte din Romania datorita acestor izvoare. In afara turistilor romani, anual si cei straini prefera acest complex curativ. Referitor la cazare, cel mai cunoscut hotel este Tusnad, unde facilitatile difera. De obicei, hotelul functioneaza la capacitate maxima vara, in plin sezon cand mii de turisti iau cu asalt intreaga statiune.

Holidays in Romania
jacuzzi

Un gând despre &8222;Redescopera Romania: Baile Tusnad&8221;

  1. […] Redescopera Romania: Baile Tusnad Mon Aug 23, 2010 22:20 pm Statiunea Baile Tusnad, principala zona de munte preferata de turisti pentru diverse tratamente, este de fapt un oras situat in parte sudica a Depresiunii Ciucului. La o altitudine de peste 600m, Baile Tusnad este o statiune preferata de turisti pe timp de vara, atunci cand temperaturile mari sunt mult prea greu de suportat in zonele […] […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s