Redescopera Romania: Cetatea Sighisoarei

Cetatea Sighisoarei este cu siguranta una dintre cele mai impresionante atractii turistice ale Romaniei. Construita in sec. 13, aspectul acestui labirint romanesc prezinta strazi inguste, cladiri vechi din caramida si numeroase legende care inca reusesc sa atraga atentia turistilor din toata Europa. Sighisoara este mai mult decat un simplu oras, este un simbol al Romaniei in materie de atractii turistice exceptionale.

sighisoara

Intregul ansamblu este inconjurat de numeroase ziduri de sute de metri lungime ce au reusit de-a lungul anilor sa starneasca interesul turistilor. Sighisoara este pozitionata in centrul tarii in Judetul Tg. Mures, pe drumul european E60. Datorita istoriei si arhitecturii impresionante, Sighisoara este singurul „orasul muzeu” al Romaniei. Inconjurata de ziduri si turnuri, astazi se pastreaza doar 9. Cel mai important este Turnul cu Ceas, care este si simbolul orasului. Acesta este diferit fata de celelalte si prezinta 5 nivele. Turnul este vizitat anual de mii de turisti datorita istoriei sale. Acesta adaposteste un muzeu cu o vasta selectie arheologica a cetatii. Sediul Muzeului de Istorie este in interiorul Turnului cu Ceas, si prezinta numeroase sali cu diferite teme. Camera de Tortura este probabil cea mai impresionanta incapere datorita veridicitatii sale. Variate obiecte de tortura ca lanturi pentru maini, catuse, scari de tortura si altele, sunt elementele ce atrag cu adevarat atentia turistilor. De asemenea, Sala de Arme este si ea impresionanta deoarece prezinta o serie de arme albe ce erau folosite pentru a apara cetatea in trecut.

Pentru a ajunge la cetate turistii trebuie mai intai sa treaca de Scara Acoperita, denumita si „Scara Scolarilor”. O data ajunsi sus, acestia vor intalni numeroase strazi inguste ce duc spre atractiile cetatii. Casa lui Vlad Dracul, Biserica din Deal, Cetatea cu Cerb, Casa venetiana si Catedrala Ortodoxa sunt cele mai importante. Desi, nu numai obiectivele istorice atrag turistii. Spre deosebire de adulti, tinerii prefera restaurantele si cafenele din zona. Drumetiile prin cetate atrag turistii ce prefera sa vada aspectul exterior al cetatii si nu neaparat muzeele.

Aspectul rustic si traditional al intregului oras muzeu este principalul element ce trezeste interesul celor ce decid sa viziteze Sighisoara. Pentru turistii care aleg acest oras magnific pe timp de vara, Festivalul de Arta Medievala este cu adevarat impresionant. Numerosi vanzatori de suveniruri si locuitori imbracati in costume traditionale vor lua cu asalt intregul oras in perioada 27-29 iulie. Astfel, turistii vor avea ocazia sa afle mai multe informatii despre nivelul de trai al orasului in trecut. Pentru cei ce planuiesc sa innopteze in cetate, exista numeroase hoteluri primitoare in zona, desi turistii evita deseori cazarea datorita preturilor mult prea ridicate.

2 gânduri despre &8222;Redescopera Romania: Cetatea Sighisoarei&8221;

  1. […] Redescopera Romania: Cetatea Sighisoarei Wed Sep 08, 2010 21:12 pm Cetatea Sighisoarei este cu siguranta una dintre cele mai impresionante atractii turistice ale Romaniei. Construita in sec. 13, aspectul acestui labirint romanesc prezinta strazi inguste, cladiri vechi din caramida si numeroase legende care inca reusesc sa atraga atentia turistilor din toata Europa. Sighisoara este mai mult decat un simplu oras, este un simbol al Romaniei […] […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s